WELMA

Kommentera  
0 KOMMENTARER | Allmänt☆ | 2013-12-22 @ 10:53:00   

SO AWESOME!

Älskade denna remix av 2013s hittar! Perfect...
Kommentera  
0 KOMMENTARER | Musik | 2013-12-11 @ 15:09:00   

WTF?

Jag ska köpa fiskar så jag sökte på akvariefiskar och fick upp detta! Hahahaha asså jag dör!! Jag tror inte att det är sant men det va det roligaste jag läst i hela mitt liv hahah.
Kommentera  
0 KOMMENTARER | Allmänt☆ | 2013-12-06 @ 13:28:00   

RESDRÖMMAR

Gick tillbaka i galleriet och hittade lite bilder från förra året. Rätt konstigt att det inte kommit snö än!
Fast det är väll bara bra, blir ju en lite kortare vinter då. Gud vad jag är sugen på att åka på en skidresa. Senaste gången var i 9an under en dag och innan dess var jag typ 8 eller något!
Hade varit roligt att åka med några kompisar och ha kul. Någon frivillig? haha. Fast att åka till ett varmt land hade inte heller varit fel...
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera  
0 KOMMENTARER | Allmänt☆ | 2013-12-04 @ 17:41:00   

NYTTIGT, ENKELT & GOTT

Måste bara tipsa om ett recept jag gjort på kykling! superlätt och supergott...
Min mamma äter inte något kött förutom kykling och skaldjur, inte för att hon är vegitarian utan det finns andra anledningar. Så vi äter VÄLDIGT mycket kyckling hemma. Innan lagade jag lite kyckling som blev så god. Själv så äter jag inte ris, pasta eller potatis. Många har olika åsikter om hur man ska äta men det är så jag valt att göra. Om ni äter det eller väljer ett bättre allternativ som T.ex. quinoa, så går det jätte bra att lägga till. Börja då med detta när du gör steg 1 i receptet. När jag lagar mat så går jag inte efter mått utan hur det smakar. Därför får du själv känna av hur mycket av allt du vill ha.
 
Här är iallafall mitt recept:
 
1. Stek kyklingen i rapsoljan.
2. Tillsätt den hemgjorda tacokryddan.
3. Tillsätt Sambal Oelek på kycklingen.
4. Stek tills det är genomstekt.
5. Lägg kyklingen på din tallrik.
 
6. Sätt plattan på låg värme.
7. Häll i Créme Fraiche och blanda den med "resterna" i pannan.
8. Häll i Sweet Chili i såsen.
9. Rör och se till så såsen blir varm. 
10. Häll såsen över kyklingen.
11. Redo att serveras (Servera gärna med sallad och lite cashew nötter).
 
 
Kyckling:
Rapsolja
Egen tacokrydda ( 1/2 msk chilipeppar, 1/4 msk lökpulver, 1/4 msk vitlökpulver, 1/4 msk, chilipulver, 1/4 msk malen spiskummin, 1/4 msk paprikapulver, 1/4 tsk oregano, 1/4 msk salt, 1/4 tsk svartpeppar och 1/4msk socker... mycket bättre än de redan klara tacokryddorna i påse)
1 tsk Sambal Oelek
 
Sås:
De som finns kvar i stekpannan efter stekning av kycklingen.
Créme Fraiche,  mått är beroende på hur mycket sås du vill ha. 
Sweet Chilisås
 
 
Superlätt! Om det är någon som provar receptet så hade det varit jätte kul om ni kommenterade vad ni tyckte om receptet. 
 
Kommentera  
1 KOMMENTARER | Allmänt☆ | 2013-12-04 @ 17:19:00   

BREAKFAST & PARADISE HOTEL

 
Idag har vi studiedag vilket betyder sovmorgon. Så himla skönt! Har tittat på paradise hotel och ätit frukost. Måste snart ut på promenad med vovvarna men kommer inte upp ur soffan. Det är en av de saker jag inte tycker om att göra. Gå ut med hundarna, det är antagligen för att vi har så himla tråkiga vägar att gå... Det sköter mamma annars,hehe. Får se vad jag hittar på senare. Måste plugga men skjuter bara fram det hela tiden, irriterande!!!
 
 
Kommentera  
2 KOMMENTARER | Allmänt☆ | 2013-12-04 @ 13:30:00   

10 HÄLSOTIPS!

 
1. Variera dina matvanor. Även om det är jätte bra att äta nyttigt så måste man variera kosten. Kroppen vänjer sig till det man gör, detta tar ca. 30 dagar. Ett bra tips är att 6 dagar i veckan äta nyttigt och välja en dag som man äter vad man vill. Kroppen hinner då inte vänja sig till maten och då fortsätter förbränningen i fortsättningen. Genom att göra detta så får man inte samma ångest efter att ha ätit onyttigt. Detta ger också en belöning att man klarat av veckan som varit. 

 

2. Variera din träning. Som jag skrev i förra punkten så är kroppen anpassningspar och vänjer sig snabbt. Många kanske tror att det bara är att träna likadant men så fungerar det inte. När kroppen har kommit till den gränsen där den inte kan bli bättre inom det ”området” du tränar så kommer det inte hända någonting. Man måste då öka prestationen, vikten eller sträckan för att förbättras. Variera också mellan olika träningområden. 

 

3.Meditation. Om du känner dig stressad och har för mycket i huvudet. Använd 30 minuter där du tar det lugnt. Meditera eller ligg och slappna av. Detta ger mer energi och en positivare inställning. En halvtimmes meditation ger 4 timmars djupsömn. Man orkar mer och slipper vara trött under dagen. 

 

4. Ta ett glas vatten innan maten. Inte när du äter eller efter. Det gör att man sätter igång matsmältningen. Drick ca. 15 minuter innan mat och tidigast 45min-1 tim efter. Om man blandar i lite citron i vattnet stillar man också blodsockret.

 

5. Välj så naturliga livsmedel/ råvaror och mycket ekologiskt. Detta för att det finns mycket besprutningsmedel, kemikalier och hormoner i andra icke ekologiska produkter. Välj även närproducerat om det är möjligt. Det finns många studier som visar att ekologiska råvaror har större näringsinnehåll. 

 

6. Om man inte vill äta eller vill ha ett nyttigare alternativ istället för ris, pasta eller potatis så kan man välja ett mer näring och protinrikt alternativ som Quinoa, Amaranth och bovete. De innehåller mer näringsämnen och smackar mycket gått.

 

7. Undvik att äta när du är stressig. Ta bort tv, dator, radio eller annat som distraherar. Sitt ner och njut av maten. Tugga långsamt och ordentligt. Det gör att enzymerna i salivet blandas ordentligt i maten. Matsmältningen fungerar då mycket bättre. 

 

8. Rör på dig kontinuerligt. Det gör att du kommer må bättre inombords och få en bättre självkänsla och självförtroende. Du kommer känna dig gladare, hålla dig friskare och må psykiskt bättre. Rör dig mist 3 gånger i veckan eller 30min- 1 timma per dag.

 

9.Tomat innehåller mycket antioxidanter, framförallt lykopen. Lykopen ger färgen åt tomaterna och sitter i skalet. Genom att få i sig lykopen så får man en positiv effekt på återhämtning och fysisk prestation. Så ta ett glas tomatjuice(Icke kokad), ät mycket tomater till middagen eller varför inte använda en tomat som mellanmål istället för en frukt?

 

10. Om man saknar motivationen till att börja träna så är det en mycket bra idé att dra med en kompis till gymmet eller ut på springrundan. Det blir genast mycket roligare och tiden går snabbare. Vill man ha extra roligt kan man gå på ett pass. Att ha en kompis med sig gör att man har någon att prata med och sätta upp mål tillsammans med. Snygga träningskläder kan också höja motivationen!

 
 
Kommentera  
1 KOMMENTARER | Allmänt☆ | 2013-12-03 @ 20:46:00   

WINTER FEELING

Pyntade lite tillsammans med min syster igår innan jag åkte till dansen. Det blev jätte mysigt med alla små ljus och dekorationer. Älskar December månad, mörkret och alla ljus i husen. Man bara längtar till jul och nyår. De andra vintermånaderna kan kvitta de är bara kalla och tråkiga. Hoppas det blir en mysig vinter iaf!
Nu ska jag ta en kopp varm choklad och mysa ner mig till en film.
 
 
 
Kommentera  
1 KOMMENTARER | Allmänt☆ | 2013-12-02 @ 18:21:00